Дезинфекција школа након одржаних Локалних избора 2020

Обзиром да је у Републици Српској обустављен васпитно- образовни рад у основним и средњим школама  на подручју општине Мркоњић Град, протеклих дана  урађене су дезинфекције свих школских просторија које су кориштене као бирачка мјеста за Локалне изборе 2020.

Представници  Републичке  управе  цивилне заштите РС,  извршили су дезинфекцију и провјетравање школа и школских простора као и осталих активности  које су се подузеле у циљу спречавања појаве ширења вируса и заштите живота здравља ученика, наставника  и ненаставног особља, како би се  након окончања свих изборних активности  могли  вратити у чисте  и потпуно дезинфиковане учионице.

 „Што се тиче Средњошколског центра Мркоњић Град, све просторије које су се користиле  за вријеме Локалних избора као бирачка мјеста, су уредно очишћене и дезинфиковане , тако да већ у понедјељак 23. новембра очекујемо повратак ђака у школске клупе уз поштовање свих мјера које су прописали Министарство здравља и социјалне заштите и Института за јавно здравство РС“ , рекао је директор Машинске школе Предраг Ђуза.

Напомињемо да  су у периоду од 16. до 20. новембра 2020. године све основне и средње школе у Републици  Српској обуставиле  рад,  ради одржавања  Локалних избора у БиХ.

 

  • 19.11.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD