Захвалница привредним субјектима за успјешну реализацију пројекта „ Моја породица 3+“

Начелница општине Мркоњић Град  Дивна Аничић данас је додјелила захвалнице за 14 пословних субјекта који су учествовали у реализацији пројекта  „ Моја породица 3+"  и картице  " Цијена минус за  3+".

Идеја о пројекту „ Моја породица 3+“ започела је у децембру 2019. године и данас је успјешно реализована. Општина Мркоњић Град је прва општина у Републици Српској  која је овај пројекат реализовала на локалном нивоу.

Циљ овог пројект  је подршка  и брига о породицама  са троје и више дјеце, охрабрење породице које имају двоје дјеце да прошире своје породице и да кроз овај пројекат унаприједе животне услове кроз уштеде кућног буџета.

Начелница Аничић је рекла да је општина до данас додијелила 295 ваучера по 100 КМ породицама са троје и више дјеце, који испуњавају  услове овог пројекта. Препорука је била да породице на тај износ од 100 КМ,  потроше још толико, а услов је био да се тај износ потроши на подручју општине Мркоњић Град са пословним субјектима са којим смо имали договорену сарадњу , путем Споразума који смо предходно потписали.

У сврху развоја пронаталитетне политике,  из буџета општине је директно отишло око 30.00,00 КМ за породице, а од тог износа још толико је требало да буде утрошено од стране породица.

„На овај начин смо покушали да остваримо више ефеката кроз овај пројекат, ово није само финансијска помоћ породицама, ово је и неко признање за њихов допринос и положај у друштву“, навела је Аничићева. 

Мирјана Бајић власница дјечијег бутика „ Јуниор“ у Мркоњић Граду је захвална начелници општине као и њеним сарадницима на овом пројекту.

„Ово је пуно значило и нама пословним субјектима, као и породицима, они су могли да купе за себе шта су жељели, а ми смо имали позитивну добит од тога“, истакла је Бајићка.

Борка Зекановић власница два бутика „Борка“која су учетвовала у овом хуманитарном пројекту је навела, да је овај пројекат фантастично замишљен, а исто тако и  одрађен,   пословни субјектису се потрудили да са сниженим цијенама према својим  купцима омогуће да побољшају свој кућни буџет .

Власник књижаре „МГ Атлас“ Симо Шкобо истакао је да му је посебно драго што су помогли вишечланим породицама из овог пројекта“ Побољшано ми је пословање, од ваучера сам имао више од 1.000 КМ промета, а ја сам од себе тим породицама подјелио поклоне у вриједности од 586 КМ“, рекао је Шкобо.

Пројекат за ову 2020. годину се завршава 31.12.2020. године.

 

 

 

 

  • 26.11.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD