Подршка породицама са четворо и више дјеце

Начелница  општине  Мркоњић Град Дивна Аничић подијелила је данас за 18 породица са четворо и више дјеце рјешења о додјели по 2.000 КМ за побољшање услова њиховог становања.

 Начелница Аничић је изјавила  да су се корисници ових средстава пријавили на Јавни позив и да су морали да испуне одређене услове, односно да имају некретнину на своје име и да су по било којем основу корисници Центра за социјални рад.

"Комисија је излазила на терен да види шта они то желе да раде на својим кућама и становима и они имају обавезу да у року од шест мјесеци оправдају утрошак средстава", навела је Аничићева и додала да ће им новац бити уплаћен у наредних неколико дана, чим доставе бројеве текућих рачуна.

Аничићева је истакла да би ову праксу требало наставити и да је потребно да се уради социјална карта.

"Ријеч је о породицама којима је тешко да скупе средства да побољшају услове свог становања. Треба урадити социјалну карту како би се знало ко је у стању мање, а ко у стању веће социјалне потребе", рекла је Аничићева.

Према њеним ријечима, ово је само један вид помоћи вишечланим породицама.

"У току ове године су добили и бонове од 100 КМ које су могли да утроше у пословним објектима на подручју наше општине, субвенционисали смо превоз за дјецу из сеоских средина, а дијелили смо им и уџбенике и обућу", навела је Аничићева.

 

  • 8.12.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD