Потписан уговор за реконструкцију водовода Герзово - Бараћи

Уговор о реконструкцији водоводне мреже  Герзово - Бараћи,  данас су потписали начелница општине Мркоњић  Град  Дивна Аничић и директор Комуналног предузећа „КП ПАРК“ Милан Ковачевић, за шта је из општинског буџета издвојено око 132.975 КМ.

Начелница Аничић је рекла да ће реализацијом овог пројекта бити трајно ријешен проблем водоснабдијевања у Бараћима.

''Мјештани Бараћа претходних година имали су великих проблема са водоснабдијевањем, посебно у љетњем периоду. Овим пројектом ће бити изграђена нова капитажа цјевовода и сабирних шахти, чиме ће се  повећати капацитет водовода'', рекла је Аничићева. Она је додала да је  тај капацитет некада задовољавао потребе мјештана, али да је због повећања броја корисника  и неких природних околности било недостатка воде на самом изворишту што је стварало проблеме мјештанима.

Директор Комуналног предузећа „ КП ПАРК“  Милан Ковачевић је истакао  да је ријеч о реконструкцији водовода, дужине око 3 километра.

''Рок за извођење радова је 45 дана, а планирамо  започети чим нам дозволе временске прилике. Потребно је да се прво уради капитажа воде, па онда након тога водоводни систем до Сокочнице. Надамо се да ћемо убрзо тај пројекат завршити на задовољство свих мјештана бараћког краја'', казао је Ковачевић.

Јована Васић, предјседница савјета Мјесне заједнице Бараћи захвалила се начелници општине која је омогућила да се ријеши њихов дугогодишњи проблем.

  • 14.12.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD