Пријем за 21 приправника са подручја општине

На подручју општине Мркоњић Град у току ове године је посредством Агенције за привредни развој и Завода за запошљавање РС, омогућено обављање приправничког стажа за 21 приправника са високом стручном спремом, за које су у општинској управи организовали пријем. Седам приправника запослиће општина Мркоњић Град, а пет ЈУ Дјечији вртић ''Миља Ђукановић''. По два приправника запослиће КСЦ ''Патар Кочић'' и КП ''Парк'', док ће по једног приправника примити основне школе ''Петар Кочић'', ''Бранко Ћопић'' и ''Вука Караџић''.

Начелник општине Драган Вођевић потписао је уговоре са приправницима који ће почети да раде у Општинској управи. Шест приправника ће финансирати Завод за запошљавање Републике Српске на основу Програма подршке запошљавању младих са високом стручном спремом, а општине ће финансирати једног.

Вођевић је рекао да су, на овај начин, пружили младима прилику да надограде своје знање и стекну услов за полагање стручног испита.

Дипломорани економиста Маријана Пераћ нагласила је да јој шанса да одради приправнички стаж много значи, те захвалила свима који су то обезбиједили.

Пријему је присуствовала и бивша начелница општине Дивна Аничић.

  • 28.12.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD