Изабрано руководство Скупштине општине Мркоњић Град

На данашњој конститутивној сједници Скупштине општине Мркоњић Град изабрано је ново скупштинско руководство. За предсједника Скупштине Општине изабран је Стевица Еремија, дипл. економиста из Савеза независних социјалдемократа који је на тајном гласању добио 21 глас, док су три одборника ДНС-а напустили Скупштину.

За потпредсједника Скупштине изабран је Блашко Каурин  дип.економиста из Социјалистичке партије. Истовремено, Саша Радић дипл. правник је именован за в. д. секретара Скупштине Општине.

На засједању Општинског парламента данас су именовани и вршиоци дужности начелника одјељења и служби у Општинској управи. Тако је за в.д. начелника Одјељења за привреду и финансије именован Мирослав Комленић, дипл. економиста. Владимир Џевер проф. географије  именован је за в.д. начелника Одјељења за општу управу и друштвене дјелатностиСлободан Рајковић дипл. правник именован је за в.д. начелника Одјељења за просторно планирање и комуналне послове, док је за в.д. начелника Одјељења за изградњу града и управљање имовином  именован Недељко Антић, дипл.инжењер шумарстваМитар Цвијићдипл. економиста именован је за в.д. начелника Одјељења за инспекцијске послове.

Начелник Драган Вођевић, рекао је да ће се у наредном периоду приступити изради Нацрта буџета за 2021.годину, јер због помјерања локалних избора нису успјели да  конституишу Скупштину и радна тијела, те усвоје буџет. 

''Одмах ћемо приступити активном раду на планирању буџета, јер као што је познато по аутоматизму у оваквим случајевима се прва три мјесеца иде на привремено финансирање'', рекао је Вођевић.

Он је додао да ће све оно што је до сада планирано, започето или је при крају бити и реализовано.

''У сарадњи са нашим одборницима и надлежним службама  донијећемо приоритете који ће допринијети развоју локалне заједнице и покушати да их реализујемо  у наредном периоду'', истакао је Вођевић.

Предсједник Скупштине Општине Стевица Еремија, рекао је да ће Скупштина општине Мркоњић Град у наредном периоду  имати стабилну скупштинску већину.

''Очекијем стабилну скупштинску већину коју ће чинити 18 одборника СНСД-а са својим коалиционим партнерима ДЕМОС-ом и СП-ом. Од свих одборника очекујем да као и до сада активно учествују у раду Скупштине и да дају свој пуни допринос развоју и напретку наше општине и свих њених грађана'', рекао је Еремија.

 

У комисију за избор и именовање, награде и признања именовани су:

Дивна Аничић предсједник,

Велибор Јарић замјеник предсједника,

Блашко Каурин члан,

Радомир Попадић члан и

Петар Шикман члан

У комисију за Статут,прописе и спровођење Етичког кодекса  именовани су:

Милан Аничић предсједник,

Петар Шикман замјеник предсједника,

Милена Малешевић члан,

Драган Чулић члан и

Гојко Грабеж члан

У комисију за буџет, финансије и управљање локалним развојем именовани су:

Томислав Тодоровић предсједник,

Миодраг Ђуза замјеник предсједника,

Недељко Батинца члан,

Блашко Каурин члан и

Млађен Гверо члан.

  • 30.12.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD