Упућена два камиона помоћи за Костајницу

За Костајницу, која је претрпјела штету усљед недавног земљотреса, данас су из  Мркоњић Града упућена два камиона грађевинског материјала, за које је из општинског буџета издвојено око 5.500 КМ.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић рекао је да је контактирао начелника општине Костајница Николу Јањетовића и понудио му помоћ у име Општинске управе, те да је договорено да би та помоћ требала да буде у грађевинском материјалу који им недостаје.

"Са најближим сарадницима сам донио одлуку да упутимо два камиона - у једном се налази опека за зидање, а у другом резана дрвена грађа", навео је Вођевић.

Он је додао да су камиони јутрос кренули на одредиште, те да ће и он данас посјетити становништво Костајнице, као и начелника Јањетовића.

Вођевић је нагласио да у Мркоњић Граду има много заинтересованих привредника и појединаца који се јављају да подрже становнике Костајнице, тако да планирају слати помоћ и у наредном периоду.

Костајница је општина у Републици Српској у којој је причињена највећа штета на стамбеним објектима у разорном земљотресу који је 29. децембра погодио подручје Петриње.

Оштећено је око 600 објеката, од којих је 15 за рушење, а 37 за хитну санацију.

  • 8.1.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD