Јачање улоге локалних мјесних заједница

Начелник општине Мркоњић Град  Драган Вођевић разговарао је са представницима савјета мјесних заједница, те је  рекао  да ће Развојни програм УН /УНДП/ издвојити око 188.000 КМ за реализацију пројеката пет мјесних заједница са подручја ове општине.

Вођевић је навео  да су то мјесне заједнице Бјелајце, Ново Насеље, Бараћи, Подрашница и Подбрдо, те да је ријеч о пројекту "Јачање улоге локалних мјесних заједница", који ће спровести са УНДП-ом.

"Доставили смо им списак мјесних заједница са њиховим карактеристикама и они су на основу тога и на основу својих критеријума изабрали пет заједница. Сада идемо ка другој фази те сарадње са УНДП-ом, односно да кандидујемо пројекте и да их реализујемо", рекао је Вођевић .

"Имамо 22 мјесне заједнице, сазвао сам њихове представнике да попричамо о њиховим текућим проблемима јер они најбоље познају проблематику своје околине. Причали смо о електроснабдијевању, инфраструктури и чишћењу путева", навео је Вођевић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Бјелајце Иван Вања Бороја изразио је захвалност што су управо они ушли у овај пројекат, истичући да ће ускоро кандидовати неке идеје за пројекте.

  • 15.1.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD