Пливање за Часни крст

Двадесетрогодишњи  Здравко Милановић из Мркоњић Града први је допливао до Часног крста на малом језеру Балкана, те освојио новчану награду од 500 КМ.

Снагу је у леденом језеру Балкана, гдје је први пут организовано пливање за Часни крст, одмјерило 20 пливача.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић рекао је да му је част што је дио организације богојављенског пливања, које се први пут одржава на подручју мркоњићке општине.

"Присуствовао је велики број људи из наше и из сусједних општина. Пливачи су показали храброст и честитам им од срца што су на овако хладном времену пливали", рекао је Вођевић.

Милановић је рекао да први пут плива на оваквим догађајима и да му је драго што је освојио прво мјесто.

"Ниска је температура ваздиха, било је захтјевно пливати, али се исплатило. Нисам имао неких нарочитих припрема, само што љети пливам. Сматрам да свако ово треба да проба", рекао је Милановић.

Настојатељ Манастира Трескавац Варнава рекао је да су благословом Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког и рмањског г. Сергија ове године први пут организовали богојављенско пливање и велико освештање воде у овој општини.

"Ове године смо у повоју, али се надам да ћемо наредних година бити спремнији. Надамо се да ће Бог ову годину очистити од сваког зла и болести", поручио је архимандрит Варнава.

Он је додао да је пливање организовано и уз велику подршку Туристичког центра Балкана, који је обезбиједио прву награду од 500 КМ.

 

  • 19.1.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD