Мркоњићка Слобода почела сa припремама

Фудбалери мркоњићке Слободе почели су данас припреме за прољећни дио шампионата у Другој лиги-група „Запад“. Прозивци на стадиону „Луке“ присуствовало је осамнаест фудбалера.

Од фудбалера који су у прошлом шамипонату бранили боје клуба недостаје голман Филип Ратковић, који се због обавеза највјероватније опростио од фудбала и десни бек Милан Ненад, који би требао да каријеру настави у федералном друголигашу Борцу из Јелаха.

Нечелник општине Драган Вођевић и предсједник Скупштине општине Стевица Еремија дочекали су фудбалере и стручни штаб на стадиону „Луке“.

"Дошли смо да поздравимо фудбалере и да им пренесемо да руководство општине стоји уз Фудбалски клуб Слобода. Покушаћемо да обезбиједимо услове за тренирање и одигравање утакмица у Крупи на Врбасу и Бања Луци, док наш терен на „Лукама“ не буде спреман за одигравање утакмица“, рекао је Вођевић.

Начелник Вођевић је навео, да су амбиције клуба, али и локане заједнице  да Мркоњић Град заслужује да има прволигаша, милим да ће наш град и  ФК Слобода, када буду комплетно завршена оба терена имати одличне услове за рад, као мало који други град у Српској.

Вођевић је нагласио да је и он у млађим селекцијама и првом тиму, али и као клупски љекар у Слободи провео више од тридесет година.

Подршци локалне заједнице придружио се и предсједник Скупштине општине Стевица Еремија, који је некада играо кошарку у Кошаракашком клубу Младост.

„Добра је ствар што су челни људи општине уједно и бивши спортисти и што лакше сагледавамо, а надам се, да ћемо брже рјешавати све проблеме. Ту смо уз клуб и надам се добрим резултатима и што бржем завршетку стадиона“, рекао је Еермија.

Предсједник Управног одбора Миленко Милекић, такође се нада што скоријем завршетку терена на стадиону „Луке“.

"Вјерујем да ће нас послужити временске прилике и да ћемо такмичарску сезону завршити на нашем стадиону. У нашем клубу амбиције су увијек врх табеле и пласман на прво мјесто“, казао је Милекић.

Мислим да имамо добар тим и увјерен сам у успјех и повратак у Прву лигу РС рекао је Милекић.

Шеф стручног штаба Игор Мирковић, задовољан је одзивом фудбалера на прозивку и амбицијама клуба.

 „Радујем што су са нама од првог дана челни људи општине и што је локална заједница стала уз клуб. До почека првенства има довољно времена, да се добро припремимо и да спремно уђемо у шампионат“, рекао је Мирковић

Што се тиче играчког кадра сигурно је да ће бити долазака, али и одлазака, до краја седмице све ће бити познато, а истина је да смо у преговорима са неколицином фудбалера који би требало да појачају конкуренцију у екипи. Ову седмицу тренираћемо у Крупи на Врбасу, колико дозволе услови због сњеженог покривача истакао је Мирковић.

Начелник општине Драган Вођевић, на поклон је донио  три фудбалске лопте за тренирање првог тима.

„Ово је мали поклон и знак пажње од стране општине, са управом и стручним штабом радимо на обезбјеђењу спортске опреме за екипу, много је тога што желимо урадити да овај наш спортски комплекс добије нови и функционалнији изглед“, рекао је  наченик Вођевић.

 

                                                

   

  • 25.1.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD