Посјета Муфтије бањалучког општини Мркоњић Град

Муфтија бањалучки Нусрет  еф. Абдибеговић у пратњи главног имама МИЗ Мркоњић Град Муфида еф. Хускић, те  предсједника Меџлиса Шаћира Спахића посјетили су данас општину Мркоњић Град.  У  разговору са начелником општине  Драганом  Вођевићем Муфтија је  истакао своју намјеру за будућу сарадњу са општином и упознао га о токовима обнове Кизларагине џамије.

„ Данас смо дошли да посјетимо начелника Вођевића и да му упутимо  честитке поводом функције.  Договорили смо се о  формирању оперативног тима за церемонију отварања Кизларагине џамије у Мркоњић Граду“, рекао је муфтија Абдибеговић.

Додајући да све евентуалне проблеме у колико се јаве треба људски ријешити.

„ Констотовали смо да није било значајних ексесних ситуације, те  је повољна атмосфера и задовољан сам сарадњом са општинском управом и ПУ Мркоњић Град“,  казао је еф. Абдибеговић.

Начелник Вођевић је рекао да је однос са Исламском вјерском заједницом пријатељски и да су сви ресурси локалне заједнице  на располагању како би се добри међуљудски односи и сарадња наставили и у наредном периоду.

Начелник ПУ Мркоњић Град Милан Милекић је рекао да је безбједност свих грађана приоритет и да је у плану имплементација видео-надзора  на вјерске објекте, што ће припадницима полицијске управе олакшати рад у случају да се  деси немилосрдни догађај.

  • 26.1.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD