Изабрани најбољи спортисти Мркоњић Градa за 2020. годину

Кошаркаш  "Младости" из Мркоњић Града Ђорђе Алексић проглашен је за најбољег спортисту у прошлој години.

Друго мјесто припало је фудбалеру "Слободе" Милану Ненаду, а треће џудисти Џудо клуба "Атос" Михаелу Радичићу и фудбалерки Женског фудбалског клуба "Бањалука" Тајани Ђукановић.

Титула најуспјешнијег спортског колектива у прошлој години припала је Кошаркашком клубу "Младост", који се 13 година такмичи у Премијер лиги БиХ.

Најперспективнији млади спортисти су кошаркаш "Младости" Борис Милић, Фудбалер "Слободе" Дмитар Скопљак, одбојкашица Женског одбојкашког клуба "Балкана-МП" Леа Самарџија и члан Стонотениског клуба "Мимоза"Андреј Видовић.

Награду је постхумно добио истакнути спортски радник, дугогодишњи предсједник Женског одбојкашког клуба "Балкана-МП" Слободан Удовичић.

Јубиларна награда за успјешан рад и постигнуте резултате додијељена је и Фудбалском клубу "Слобода" који прославља 75 година свог постојања.

Посебно признање припало је Дејану Шебезу за истакнуто улагање у развој спорта.

Најбољи спортиста Ђорђе Алексић рекао је  да му је велика част и привилегија што је по четврти пут најбољи спортиста ове општине.

"Желим да захвалим свим људима који прате спорт у овом граду и који знају колико спорт значи за развој младе личности", нагласио је Алексић.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић нагласио је да је манифестација, која је синоћ одржана, организована у складу са препорученим епидемиолошким мјерама, а поводом 4. фебруара, Дана општине.

Он је подсјетио да је општина Мркоњић Град позната по томе што улаже много средстава у развој спорта и функционисање спортских колектива, те да је ове године за те намјене у нацрту буџета планирано 360.000 КМ.

Проглашење најбољег спортисте општине Мркоњић Град је једна у низу манифестација које се организују у оквиру обиљежавања Дана општине, који је установљен као знак сјећања на 4. фебруар 1996. године, када су се послије петомјесечног избјеглиштва Мркоњићани вратили у свој град.

  • 4.2.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD