Владика Сергије у посјети општини Мркоњић Град

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије боравио је данас у званичној посјети општини Мркоњић Град, гдје је разговарао са начелником општине Драганом Вођевићем и предсједником Скупштине општине  Стевицом Еремијом.

"Желим да подржим новог начелника и да се захвалим за све досадашње подршке ове општине Епархији бихаћко-петровачкој, према нашим светињама", рекао је владика Сергије.

Он је подсјетио да је Мркоњић Град мученички град који је био спаљен у посљедњем рату.

"Град је, хвала Богу, обновљен, доста је урађено послије рата и потребно је да наставимо живот и борбу без обзира на тренутна искушења. Ту смо да се боримо и обнављамо духовни идентитет нашег народа", казао је Сергије нагласивши да је посебно потребно да се увијек сјећамо оних који су дали животе за Републику, за Мркоњић Град.

Он је истакао да на подручју ове општине има много храмова што говори да народ поштује своју цркву и своју вјеру.

Начелник Вођевић је изразио велику захвалност владици што их је посјетио и што су разговарали о свим видовима сарадње до сада, али и у наредном периоду.

"Разговарали смо о пројектима који су већ при крају, као што је уређење цркве  Пресвете Богородице у центру града,  и о обнављању и изградњи нових храмова на територији наше општине", навео је Вођевић.

  • 10.2.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD