Начелник Вођевић одржао конференцију за новинаре

Конференцију за новинаре данас су у општини Мркоњић Град одржали начелник општине Драган Вођевић, предсједник Скупштине општине Мркоњић Град Стевица Еремија, те начелник Одјељења за привреду и финансије Мирослав Комленић, на којој су предочили важне Одлуке везане за ову локалну заједницу.

Начелник општине Драган Вођевић је на данашњој конференцији рекао да су за стипендирање студената у овој години планирали да из буџета издвоје 180.000 КМ.

"Познати смо по томе што финансирамо све редовне студенте, а сад смо одлучили да дајемо и посебне награде у виду једнократне новчане помоћи у висини од 2.000 КМ за све који буду проглашени студентима генерације, као и за постдипломце који раде докторат", навео је Вођевић.

Вођевић је додао да планирају и да посебно награде студенте који остваре просјек 9,5 и више, те да ће за њих новачни износ бити накнадно одређен.

Општина Мркоњић Град планира да ове године први пут финансира комплетан превоз са све ученике основних и средњих школа и за ове намјене је у буџету планирано 140.000 КМ, рекао је начелник општинског Одјељења за привреду и финансије Мирослав Комленић.

"Прошле године смо донијели одлуку о субвенционисању превоза ђака за основну школу, па смо вршли субвенцију превоза од 0,15 КМ по пређеном километру, а ове године желимо да сав износ ми финансирамо - за 281 ученика основних и средњих школа", рекао је Комлениић.

Комленић је објаснио да ће са овим приједлогом ићи на сљедећу Скупштину и изразио наду да ће је одборници и подржати.

.

 

 

  • 12.2.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD