Одржан састанак са представником UNDP-а

У згради Општинске управе Мркоњић Града данас је одржан састанак са представником UNDP-а, на тему наставак сарадње општине Мркоњић Град у Пројекту интегрисаног локалног развоја (ILDP), који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и UNDP Босне и Херцеговине.

Сврха састанка била је  упознавање новог општинског руководства са досадашњим и будућим активностима Пројекта интегрисаног локалног развоја (ILDP), као заједничког пројекта Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација у БиХ, који са  општином Мркоњић Град у континуитету успјешно сарађује од  децембра 2012.године.

Такође, представљене су последње информације о активностима на усвајању закона о стратешком планирању и управљању развојем у Републици Српској, с  чиме ће се заокружити регулаторни и методолошки оквир за област стратешког  планирања који ће бити, јединствено усаглашен и за републички ниво и ниво јединица локалне самоуправе.

Начелник Вођевић је истакао да је циљ новог руководства, да одрже успостављен систем управљања локалним развојем и нада се да ће наставити успјешну срадњу  са ILDP - пројектом и  у наредном периоду.

 

  • 18.2.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD