Министар Пашалић посјетио општину Мркоњић Град

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске  Борис Пашалић боравио је данас у радној посјети општини Мркоњић Град, гдје је разговарао са  начелником општине Драганом Вођевићем и његовим сарадницима.

Приликом  данашње посјете разговарали су о заједничком финансирању пројеката из области пољопривреде и руралног развоја, о ИФАД пројектима који су планирани у 2021.години , те о намјери давања у закуп пољопривредног земљишта на подручју локлане заједнце.

„Разговарали смо о свим секторима које покрива Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. Конкретно, када је у питању помоћ пољопривредним произвођачима доста смо урадили кроз редовне подстицаје, али и пројекте са ИФАД-ом, јер поред подстицаја важна је и пољопривредна механизација“, истакао је министар Пашалић.

Он је додао да је било ријечи и о комуналним потребама, односно уређењем излетишта и градске депоније.

„Нови састанак о овим питањима биће организован већ наредне седмице у Министарству, а додаткли смо се проблема и у области водопривреде. Ту је највећи проблем корито Црне ријеке у селу Бјелајце, те отпад који се нагомилава у ушћу Црне ријеке. Наши стручњаци, заједно са стручњацима из општине Мркоњић Град  ће да изађу на терен и  да процјене како је најбоље ријешити тај проблем“, нагласио је Пашалић.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић захвалио се министру Пашалићу и његовим помоћницима на посјети, те нагласио да се разговарало о великом броју тема, које су важне за наше грађане.

 „Договорили смо низ састанака и преговора, а сада је најважније да наше грађане које се баве неком од дјелатности које обухвата ово министарство упутимо на праве адресе, те да их охрабримо да се региструју и аплицирају за разне пројекте и подстицаје. Општина Мркоњић Град је из свог Буџета планирала средства у износу од 450.000,00КМ која ће се за подстицај привреде и пољопривреде реализовати преко Агенције за привредни развој“,  истакао је Вођевић.

„Надамо се успјешној сарадњи и да ћемо све корисне савјете, које су нам упутили министар и помоћници да примјенимо у пракси“, закључио је начелник општине Мркоњић Град.

 

 

 

  • 5.3.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD