Одржана сједница општинског Штаба за вандредне ситуације

Општински Штаб за ванредне ситуације одржао је синоћ сједницу на којој је закључено, да је ситуација на подручју општине Мркоњић Град по питању пандемије вируса корона под контролом и да није потребно доносити рестриктивније мјере од оних које је  донио Републички штаб за ванредне ситуације.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић рекао је да су на сједници Штаба разматрали досадашњу епидемиолошку ситуацију, те да су размотрили и тренутне предложене Републичке епидемиолошке мјере и њихову примјену на терену.

 Епидемиолог Дома здравља „ Др Јован Рашковић“  Милена Лукић, је истакла да је на подручју општине Мркоњић Град дошло је до благе стабилизације епидемије вируса корона што говори о поштовању препоручених мјера.

Она је навела да је у протекла два мјесеца 71 лице обољело од вируса корона, а 11 је преминуло.

Лукићева је синоћ након сједнице Штаба за ванредне ситуације рекла  да је у 2020. години на подручју  општине 611 особа обољело од вируса корона, а 14 преминуло.

Она је апеловала на суграђане да се пријаве за вакцинацију у што већем броју јер само тако се може постићи добар имунитет и изборити се са вирусом.

Лукићева је истакла да прве дозе вакцина очекују ових дана, те да ће се прво вакцинисати корисници старачких домова, као и запослени у тим установама, након чега ће почети и вакцинација опште популације.

Општински штаб за ванредне ситуације апеловао је на грађане, да по принципу личне одговорности поштују епидемиолошке мјере које су на снази, како у наредном периоду не би дошло до повећања броја заражених лица.

 

 

 

 

 

  • 9.3.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD