Јавни позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава у оквиру друге фазе пројекта Via Dinarica

 ПОДРШКА ИНТЕГРАЦИЈИ/УКЉУЧИВАЊУ ДОМАЋИХ, ТРАДИЦИОНАЛНИХ ПРОИЗВОДА (ПРЕХРАМБЕНИ ПРОИЗВОДИ, РУКОТВОРИНЕ И СУВЕНИРИ) У ТУРИСТИЧКУ ПОНУДУ ДУЖ СТАЗЕ VIA  DINARICA  У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ

Позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава је једна од активности у оквиру друге фазе пројекта  Via Dinarica, који имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ), уз финансијску подршку Агенције Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД БиХ) и Агенције за развојну сарадњу Републике Италије (АИЦС). Друга фаза овог пројекта се проводи у сарадњи са домаћим партнерима – Министарством вањске трговине и економских односа Босне и Херцеговине, Федералним министарством околиша и туризма, Министарством трговине и туризма Републике Српске, локалним властима, невладиним и приватним сектором активним у туризму. Иницијатива Виа Динарица има за циљ да промовира значајне природне и културне ресурсе подручја Западног Балкана, да омогући бављење авантуристичким активностима љубитељима природе из цијелог свијета те да очува планинска подручја, културе и пређеле који представљају оазу нетакнуте природе у Европи.

Овај јавни позив суфинансирају Агенција Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД БиХ) и Агенција за развојну сарадњу Републике Италије (АИЦС), а циљ му је да допринесе побољшању економских прилика и животног стандарда дуж стаза Виа Динарице путем интеграције домаћих производа у туристичку понуду.

У складу с горе наведеним, овај Јавни позив за подношење приједлога пројеката се односи на сљедеће 2 приоритетне области:

Приоритетна област 1:

Јачање процеса производње и прераде производа у циљу интеграције/укључивања домаћих, традиционалних производа у туристичку понуду дуж стаза Via Dinarica унутар сљедећих јединица локалне самоуправе: Босански Петровац, Центар Сарајево, Гацко, Јабланица, Калиновик, Коњиц, Мостар, Мркоњић Град, Посушје, Приједор, Прозор-Рама, Равно, Рудо, Соколац, Столац, Теслић, Томиславград и Требиње.

Приоритетна област 2

Јачање продајних мјеста у циљу интеграције/укључивања домаћих, традиционалних производа у туристичку понуду дуж стаза Via Dinarica унутар сљедећих јединица локалне самоуправе: Коњиц, Мостар, Приједор, Сарајево и Требиње.

Подносилац пријаве може поднијети максимално један пројектни приједлог по свакој приоритетној области овог Jавног позива. 

Уколико подносилац пријаве достави више од једног пројектног приједлога по приоритетној области, ниједан пројектни приједлог се неће узети у разматрање.

Подносиоци пријава за приоритетну област 1 требају прочитати детаљне информације у одјељку 2.1 Смјерница.

Подносиоци пријава за приоритетну област 2 требају прочитати детаљне информације у одјељку 2.2 Смјерница.

Позивају се сви заинтересирани и квалификовани потенцијални подносиоци пријава, која желе суђеловати у овој активности пројекта, да доставе своје приједлоге пројеката, укључујући и сву пратећу документацију, најкасније до сриједе, 7.4.2021. године до 16:00 сати.

Све пријаве слати искључиво на адресу:

Развојни програм Уједињених нација (УНДП)

УН Хоусе, Змаја од Босне бб, 71 000 Сарајево, БиХ

 

Друга фаза пројекта Via Dinarica

Смјернице за подношење приједлога пројеката и остали потребни обрасци могу се преузети овдјe .

Сва додатна питања у вези овог позива се могу доставити искључиво путем електронске поште, најкасније 7 дана прије истека рока за подношење пријава, са јасно назначеним називом позива у предмету поруке и то на сљедећу е-маил адресуregistry.ba@undp.org. Молимо да у е-маил-у назначите да се питања односе на пројекат Via Dinarica.

Непосредно након објаве Jавног позива пројекат Via Dinarica ће организовати инфо сесију током које ће се презентирати сви аспекти Jавног позива те појаснити услови и критерији. Поред овога, током сесије потенцијални подносиоци пријава ће имати прилику постављати питања о Jавном позиву.

Инфо дани за овај Jавни позив ће се одржати у сљедећим терминима:

прва инфо сесија: сриједа 24.3.2021. године у 10.00 сати,

друга инфо сесија: петак 26.3.2021. године у 10.00 сати.

Инфо сесије ће бити одржане путем онлине платформе (Зоом) за видео и аудио конференције.

За пријаву на једну од инфо сесија потребно је послати име и презиме, е-маил адресу registry.ba@undp.org на коју ће бити упућен позив за укључивање у онлине инфо сесију, те напомену за коју инфо сесију се пријављујете (прва или друга инфо сесија), с насловом/предметом Пријава на Via Dinarica инфо дане.

Пријаву је потребно послати на е-маил адресу registry.ba@undp.org регистрy.

прву инфо сесију, која ће се одржати у сриједу, 24.3.2021. године у 10.00 сати, најкасније до уторка, 23.3.2021. године (до 12.00 сати).

другу инфо сесију, која ће се одржати у петак, 26.3.2021.године у 10.00 сати, најкасније до четвртка, 25.3.2021. године (до 12.00 сати).

Након истека рока за пријаве на једну од инфо сесија, пријављене особе ће, на наведену е-маил адресу, добити линк за прикључивање на видео конференцију у одабраном термину.

За сва додатна питања везано за Јавни позив контак особа Марионела Шарац , тел:050/220-931. 

 

  • 17.3.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD