Одржана радионица у склопу пројекта „Зелена дестинација у долини горњег тока Сане и Пливе“

У просторијама општине Шипово одржана је радионица у склопу пројекта Зелена дестинација у долини горњег тока Сане и Пливе са представницима туристичког сектора на подручју општине Шипово, везан за утврђивање могућности и препрека за сарадњу на пољу развоја туриситичких производа и побољшања квалитета услуга.

Састанку су присуствовали представници општине Шипове, представнии ТО Шипово, представници домаћинстава за пружање услуга смјештаја на селу, представник рафтинг клуба Шипово и представник компаније која се бави  флај фишингом у Шипову.

Ово је први радни састанак са представницим општине Шипово, којим је представљен пројекат EU4Business и конкретне активности које корисици могу очекивати од пројекта, а то су:  видео промоцију њихових понуда, регионалну мапу стаза и понуде, онлајн платформу за маркетинг и продају аранжмана, онлајн платформу за свакодневно анкетирање гостију и туриста. Пројекат је  ангажовао стручњака за пословни развој, како би помогао да идентификујемо кључне елементе које је потребно унаприједити и дао реалистичне препоруке у циљу унапређења туристичких квалитета услуга и развоја туристичких производа истакла je Наташа Арежина, менаџер пројекта.

Пројекат „Зелена дестинација у долини горњег тока Сане и Пливе“ проводи се у оквиру ширег пројекта Европске уније EU4Business  у Босни и Херцеговини и финансира га Европска унија у износу од 192.000 еура, док укупна вриједност пројекта износи више од 240.000 еура. Пројекат се имплементира на подручју општина Мркоњић Град, Шипово и Рибник.

Пројекат Европске уније EU4Business  потиче развој предузетништва, извозно оријентисаних  сектора, туризма и пољопривреде, као и рурални развој, с циљем јачања економије БиХ. Пројекат вриједан 16,1 милиона еура заједнички проводе GIZ, ILO и UNDP од априла 2018. до марта 2022. године, а финансирају га Европска унија са 15 милиона еура и Савезна Република Њемачка са 1,1 милиона еура. EU4Business је дио Програма локалне самоуправе и економског развоја у БиХ, који подржава влада СР Њемачке. За више информација о EU4Business  пројекту посјетите: www.eu4business.ba   

  • 22.3.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD