Одржана радионица „Основна процјена дестинације“ у склопу пројекта „Зелена дестинација у долини горњег тока Сане и Пливе“

Општине Мркоњић Град, Шипово и Рибник пријавиле су одредиште Мркоњић Град - Рибник - Шипово за награду "Зелена дестинација" на основу потписаног Меморандума о разумијевању. Тренутно се прикупља релевантна документација по стандардној процедури ГДС - Зелена дестинација. Ово је прва таква иницијатива у цијелој БиХ.                                  

 У том погледу у Визитор центру одржана је дводневна радионица „Основна процјена дестинације“ са представницима институција: Републички завод за заштиту културно историјског и природног насљеђа Републике Српске, ЈП Шума Републике Српске, Министарство трговине и туризма Републике Српске,  представници општина Мркоњић Грда, Шипово и Рибник,  комунална предузећа и удружења. Тренутно се ради на анализи локалних стања и еколошких политика и одрживог развоја на подручју ових општина.

Процес сертификације дио је великог пројекта развоја EU4Business туристичког пројекта ′′Зелена дестинација у долини горњег тока Сане и Пливе ′′ који спроводи oпштина Мркоњић са партнерима.

Пројекат „Зелена дестинација у долини горњег тока Сане и Пливе“ проводи се у оквиру ширег пројекта Европске уније EU4Business у Босни и Херцеговини и финансира га Европска унија у износу од 192.000 еура, док укупна вриједност пројекта износи више од 240.000 еура.

Пројекат Европске уније EU4Business потиче развој предузетништва, извозно оријентисаних сектора, туризма и пољопривреде, као и рурални развој, с циљем јачања економије БиХ. Пројекат вриједан 16,1 милиона еура заједнички проводе GIZ, ILO и UNDP од априла 2018. до марта 2022. године, а финансирају га Европска унија са 15 милиона еура и Савезна Република Њемачка са 1,1 милиона еура. EU4Business је дио Програма локалне самоуправе и економског развоја у БиХ, који подржава влада СР Њемачке.

За више информација о EU4Business пројекту посјетите: www.eu4business.ba

 

 

 

  • 24.3.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD