Прелиминарни резултати конкурса за стипендије за школску 2020/2021. годину

Обавјештавамо све студенте првог циклуса који су конкурисали за додјелу стипендија Општине Мркоњић Град у школској 2020/2021.години да су прелиминарни резултати конкурса за стипендије објављени 25.03.2021. године на огласној табли Општине као и на web сајту општине www.mrkonjic-grad.rs.ba . Сви студенти који су поднијели захтјев за додјелу стипендија, а испуњавају услове конкурса остварили су право на стипендију.

 

КРИТЕРИЈУМ 1 . Студентикоји су примали стипендију у школској 2019/20. години, а редовно су уписали наредну годину студија.

КРИТЕРИЈУМ 2. Студенти који имају просјек оцјена 9,00 и више  за све године студија.

КРИТЕРИЈУМ 3. Студенти из породица са четворо и више дјеце

КРИТЕРИЈУМ 4. Ученици и студенти без оба родитеља или под старатељством.

КРИТЕРИЈУМ 5. Студенти који имају статус ППБ и РВИ ОД I - IV категорије.

КРИТЕРИЈУМ 6. Студенти прве године студија који су завршили све разреде средње школе одличним успјехом, изузев студената из породица у којима студира троје и више студената, а први пут уписују прву годину студија.

КРИТЕРИЈУМ 7. Студенти друге и виших година студија по основу материјално- финансијског стања и просјека оцјена утврђеног чланом 7. Одлуке о  стипендирању студената у школској 2020/2021. години. 

КРИТЕРИЈУМ 8. Студенти  без једног родитеља.

КРИТЕРИЈУМ 9. Студенти дефицитарних занимања                         

Износ мјесечне стипендије за све године студија је 120 КМ, изузев за студенте који имају статус  ППБ и РВИ од I-IV категорије чији износ је 150 КМ, и студената који студирају Машински факултет, физику и студенти Рударско-геолошког факултета чије стипендије износе 180КМ.

Коначна листа студената који су остварили право на додјелу стипендија биће објављена у року од 8 дана од дана објављивања прелиминарне листе.

Студенти који сматрају да је њихово право на додјелу стипендије повријеђено, могу упутити писмени приговор начелнику општине у року од 8. дана од дана објављивања прелиминарне ранг листе.

Све додатне информације можете добити на телефон 050/220-941.

 

 

  • 25.3.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD