Одржана 3. сједница Скупштине општине Мркоњић Град

На трећој сједници Скупштине општине Мркоњић Град, која се одржала у складу са упутствима ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“ за боравак у затворном простору, одборници су разматрали 30. тачака Дневног реда.

Усвојен је приједлог Програма рада Скупштине општине Мркоњић Град за 2021. годину, а дискусија се највише  водила око треће тачке Дневног реда-Приједлога Одлуке о усвајању Буџета општине Мркоњић Град.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић рекао је да је Буџет за 2% мањи у односу на прошлу годину.

„Данас смо усвојили Буџет у износу од 12.227.000,00KM. Буџет је развојни и социјални. Развојни је јер је  за капиталне инвестиције планирано преко 2.000.000,00КМ“, рекао је Вођевић.

Нагласио је да износ средстава која су намјењена младима, кроз разне програме,   пронаталитетну политику, улагања у спорт, културу, стипендије, превоз ученика основних и средњих школа. „Преко 700.000,00КМ уложићемо у младе. За пронаталитетну политику издвајамо 150.000,00КМ, а оно што је такође важно јесте субвенционисање бесплатног превоза за све ученике у износу од 140.000,00КМ“, додао је Вођевић.

Важно је истаћи да је Мркоњић Град  јединица локалне самоуправе која је најмање задужена, са само 5,18%.

Одборници су једногласно усвојили  Одлуку о приступању изради регулационих планова у обухвату Зонинг плана подручја посебне намјене Туристичко-рекреативног центра „Балкана“ у Мркоњић Граду.

„Појавила се потреба да се у Зонинг план уврсти и шире подручје око језера Балкана. Планом ће бити обухваћен простор у површини око 60.229,00 , односно од тунела према језерима и даље према викенд насељу. Сљедећи кораци су да урадимо геодестске подлоге, те затим приступимо изради Регулационог плана и издавања урбанистичких услова. Постоје инвеститори који хоће да граде на том подручју, а на нама је да им створимо услове потребне за инвестирање“, истакао је начелник општине Драган Вођевић.

 

 

 

  • 26.3.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD