Јавни позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава у оквиру друге фазе пројекта Via Dinarica

Позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава је једна од активности у оквиру друге фазе пројекта Via Dinarica, који имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ), уз финансијску подршку Агенције Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД БиХ) и Агенције за развојну сарадњу Републике Италије (АИЦС).

Друга фаза овог пројекта се проводи у сарадњи са домаћим партнерима – Министарством вањске трговине и економских односа Босне и Херцеговине, Федералним министарством околиша и туризма, Министарством трговине и туризма Републике Српске, локалним властима, невладиним и приватним сектором активним у туризму. Иницијатива Via Dinarica има за циљ да промовише значајне природне и културне ресурсе подручја Западног Балкана, да омогући бављење авантуристичким активностима љубитељима природе из цијелог свијета те да очува планинска подручја, културе и предјеле који представљају оазу нетакнуте природе у Европи.

Овај јавни позив суфинансирају УСАИД, АИЦС, Федерално министарство околиша и туризма и сљедеће јединице локалне самоуправе на које се овај позив и односи: Босански Петровац, Гацко, Јабланица, Мркоњић Град, Посушје, Прозор-Рама, Рудо, Соколац и Теслић, а циљ му је да додатно допринесе развоју иницијативе Via Dinarica, као и опоравку од пандемије Цовид-19 која је највише погодила сектор туризма.  

Више детаља о јавном позиву можете погледати овдје.

Смјернице за подношење приједлога пројеката и остали потребни обрасци могу се преузети овдје.

Виа Динарица ће организовати он-лајн инфо сесије током којих ће се презентирати сви аспекти јавног позива те појаснити услови и критерији. Поред овога, током сесија потенцијални подносиоци пријава ће имати прилику постављати питања о јавном позиву.

Инфо сесије за овај јавни позив ће се одржати у сљедећим терминима:

•             прва инфо сесија: четвртак 8.4.2021. године у 10.00 сати;

•             друга инфо сесија: понеђељак 12.4.2021. године у 10.00 сати.

Инфо сесије ће бити одржане путем онлине платформе (Зоом) за видео и аудио конференције.

За пријаву на једну од инфо сесија потребно је послати име и презиме, е-маил адресу на коју ће бити упућен позив за укључивање у он-лајн инфо сесију, те напомену за коју инфо сесију се пријављујете (прва или друга инфо сесија), с насловом/предметом Пријава на Via Dinarica инфо дане.

Позивају се сви заинтересирани и квалификовани потенцијални подносиоци пријава, који желе судјеловати у овој активности пројекта, да доставе своје приједлоге пројеката, укључујући и сву пратећу документацију, најкасније до уторка 20.4.2021. године до 16:00 сати. Све пријаве слати искључиво на адресу:

Развојни програм Уједињених нација (УНДП)

УН Хоусе

Змаја од Босне бб, 71 000 Сарајево, БиХ

Друга фаза пројекта Виа Динарица

 За сва додатна питања везано за Јавни позив контак особа Марионела Шарац , тел:050/220-931. 

  • 31.3.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD