Почела вакцинација становника старијих од 65 година

У просторијама Културног центра "Петар Кочић" у Мркоњић Граду данас је почела имунизација особа старијих од 65 година.

Начелник општине Мркоњић Града Драган Вођевић рекао је  да је данас почела вакцинација локалног становништва, те да је за сљедећу седмицу планирана имунизација старијих од 65 година из општина Дринић, Језеро и Рибник.

"Вакцинисаћемо данас 100 суграђана који су позвани путем породичних амбуланти, а ријеч је о вакцини спутњик ве", истакао је Вођевић, који је  љекар и данас је волонтирао приликом имунизације становништва.

Вођевић је позвао све становнике општине Мркоњић Град, али и шире регије да се одазову вакцинацији јер једино сви заједно могу да допринесу да се ова пандемија приведе крају.

Епидемиолог у Дому здравља "Др Јован Рашковић" Милена Лукић рекла је да је до сада завршена имунизација здравствених радника и да се завршава имунизација корисника старачких домова.

"Данашња вакцинација старијих од 65 година иде добро, не стварају се гужве и задовољни сми и ми, а и пацијенти", рекла је Лукићева.

Лукићева је нагласила да се епидемиолошка ситуација у посљедњих 14 дана на подручју ове локалне заједнице значајно компликује, те да у марту имају 83 лица позитивна на вирус корона.

"У фебруару смо имали само 25 лица позитивних на вирус корона, тако да је дошло до значајног пораста, пацијенти су са тежим клиничким сликама, а 20 позитивних се налазе на хоспитализацији", рекла је Лукићева.

Славко Јовановић /78/ данас је међу првима вакцинисан и препоручује и другима да то ураде јер сматра да је имунизација неопходна.

  • 31.3.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD