Министар Недељко Чубриловић у посјети општини Мркоњић Град и Шипово

МРКОЊИЋ ГРАД- Влада Републике Српске помоће реализацију неколико значајних пројеката из области путне инфраструктуре у мркоњићкој и општини Шипово. Влада није одустала од идеје да се гради и ауто-пут Гламочани- Мркоњић Град-Млиништа, за шта је заинтересован њемачко-хрватски конзорцијум. Потврдио је то министар саобраћаја и веза у Влади РС Недељко Чубриловић који је у петак разговарао са руководством ових општина.

Наиме, у општини Мркоњић Града Влада РС ће обeзбједити средства за проширење раскирснице код моста на Црној ријеци, на магистрaлном путу Бањалука-Мркоњић Град. Ријеч је о раскрсници на транзитом путу, код моста на Црној риjeци гдје се одваја крак пута према насељу Збориште.

Пошто се ради о магистралном путу који је у надлежности ЈП „Путеви РС“ ми смо преузели обевезу да се у току године ријеши питање те раскрснице, гдје је у протеклом периоду било више саобраћајних незгода. Пошто општина има више програма из области изградње путне мреже Влада ће помоћи реализацију тих пројеката - рекао је министар Чубриловић и додао да је задовољан како је локална заједница у Мркоњић Граду  успјела да у веома тешким зимским условима обезбједи прохдност локалне путена мрежe, а похвалио је и предузеће „Мркоњић путеве“ које води бригу о порходности магистралних и регионалних путева на југозападу РС.

Начелник општине Мркоњић Града Дивна Аничић рекла је да је ова локална заједница задовољна са сарадном и помоћи Министарства саобраћаја и веза РС.

-Добили смо увјеравања да ће Влада помоћи реализацију наших пројеката на модернизацији градских саобраћајница. У току ове године услиједиће и радови на рехабилитацији дијела магистралног пута од Бараћа до Млиништа, а урадиће се и идејно рјешење за изградњу још једне коловозне траке на улазу у Мркоњић Град из правца Бањалуке, те проширење неких дјелова тога пута, гдје за то постоје технички услови-рекла је Аничићева и додала да је Влада помогла општини у зимском одржавању путева, пошто је за додатне радове на чишћењу ангажовала механизацију Мркоњић путева.

  • 20.2.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD