САСТАНАК НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ СА ПРИПАДНЦИМА СТАНИЦЕ ЈАВНЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ

САСТАНАК НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ СА ПРИПАДНЦИМА СТАНИЦЕ ЈАВНЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ

Безбједоносна ситуација на подручју општине Мкроњић Град, проблеми у раду као и шта је потребно урадити да би се помогло СЈБ за побољшање опште безбједности била је тема састанка начелника општине Зорана Тегелтија и припадника Станице јавне безбједности Мркоњић Град.

 

На посљедњој сједници Скупштине општине одборници су разматрали Информацију Станице јавне безбједности и оцијенили да је стање безбједности на подручју општине Мркоњић Град  задовољавајуће.
- Оно што ме је посебно обрадовало и чему смо посветили посебну пажњу јесте информација о томе да су припадници СЈБ расвијетлили случај уништавања надгробних споменика у муслиманском гробљу које се догодило прошле године, када су појединци покушали да тај догађај злоупотријебе и да Мркоњић Град представе у неком другом свјетлу какав он није и ја сам исказао пуну захвалност припадницима СЈБ зато што су расвијетлили то дјело и показали да оно није национално усмјерено- рекао је Тегелтија. Додајући да је потребно предузети све мјере како би и у будућности била задовољавајућа безбједоносна ситуација на подручју нашег града.
Начелник Станице јавне безбједности Душко Пена говорио је да је стање безбједности на подручју које покрива СЈБ Мркоњић Градје добро, као што је и осијењено на посљедњој сједници Скупштине општине. -Могу да кажем да у прошлој години на подручју које покрива Станица нисмо имали тежих кривичних дјела, као што су то кривична дјела убиства по непознатом, разбојништва, разбојничке крађе, а није било ни нарушавања јавног реда и мира у већем обиму- истакао је Пена. Додајући да је у прошлој години када су у питању саобраћајне несреће десила једана саобраћајна несрећа са једним смртно страдалим лицем, што је оцијењено као добро стање.
На састанку је било ријечи о сарадњи Форума за безбједност који заједно са представницима СЈБ чине грађани како би превентивно дјеловали на било какве могуће појаве нарушавања јавног реда и мира. Такође је било ријечи о сарадњи између локалних власти и СЈБ, која је изразити добра,а нарочито са Комуналном полицијом са којом Станица спроводи низ заједничких активности, од поштовања Одлуке о радном времену угоститељских објеката, погрешном паркирању возила и др. Станица јако добру сарадњу остварују и са Центром за социјални рад, када су у питању кривична дјела насиља у породици и са душевно болесним лицима.

  • 19.3.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD