Пројекат „Без штеле и поштено“

Данас је на Тргу Краља Петра 1 Карађорђевића  у Мркоњић Граду представљен  пројекат под називом „Без штеле и поштено“  кога  реализује  Удружење  „Ја бих у ЕУ“  из Сарајевa, уз финансијску подршку  Америчке агенције за међународни развој, а који представља дио ширег пројекта кога реализују Центри цивилних инцијатива.

Циљ пројекта заснива се на идеји да млади желе да промјене матрицу коруптивног и непотистичког дјеловања у друштву.

Софија Товаровић, члан Удружења „ Ја бих у Еу“ и кординатор једног од  пројекта рекла је да желе да задрже младе људе у БиХ, а и  да  зауставе корупцију.

„ Пројекат „Без штеле и поштено“  има за циљ да  млади људи стану једни уз друге. Имамо четири тима симболичних назива и то: Коверта, Бомбоњера, Кључеви и Малина, а сваки тим обрађује случај који је активан“, навела је Товаровић.

Борислав Бобан Ђурић, локални кординатор пројекту  у тиму Коверта је рекао да њихов  тим разматра стање у здравству и фармацеутској индустрији везано за корупцију.

„ На акцију нас је подстакао случај једне Међународне компаније која је поткупљивала љекаре широм свијета и онда смо схавтили да се тако нешто дешава и код нас у БиХ“, навео је Ђурић.

 „Желимо да заговарамо промјене у нашем друштву, да се системски ријеше ситуације, тако што смо предложили Фондовима здравственог  осигурања у БиХ да се њихови правилници о Јавним набавкам унаприједе тако да квалитет лијекова дође у први план“, закључио је Ђурић.

На данашњем представљању пројекта  ове младе људе су  поздравили начелник општине Мркоњић Град  Драган Вођевић и предсједник Скупштине општине Стевица Еремија и тако дали подршку активностима организација  цивилног  друштва, који су битна карика у борби против корупције.

 

  • 28.4.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD