Прикупљено 35 доза крви

У Мркоњић Граду данас је одржана акција добровољног давања крви, у којој је прикупљено 35 јединица ове драгоцјене течности.

Акцију је организовала Општинска организација Црвеног крста Мркоњић Град у сарадњи са Активом добровољних давалаца крви "Хидроелектране Бочац".

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић захвалио је свима који су учествовали у данашњој хуманој акцији и позвао све становнике Републике Српске и шире да се одазивају оваквим активностима.

 „ Наша мала количина крви коју се одрекнемо спашава нечије животе, а посебно сам срећан што сам на данашњој акцији видио велики број младих људи“, навео је Вођевић,који је по занимању љекар.

Предсједник локалног Црвеног крста Петар Митрић рекао је  да је ријеч о њиховој редовној акцији, коју организују два пута годишње.

"Ове године нам је и Недјеља црвеног крста посвећена добровољним даваоцима крви. Ријеч је о нашој традиционалној активности, у оквиру које желимо да анимирамо младе људе да учествују у њој, али и да прикупимо одређене дозе", истакао је Митрић.

Матурант Машинске школе Дејан Гламочанин рекао је да други пут даје крв и да је веома срећан што може некоме да помогне на овај начин.

Овогодишњи слоган гласи "У времену дистанцирања, сачувајмо хуманост. Даруј крв!".

 

  • 13.5.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD