ПОСЈЕТА ПРЕДСЈЕДНИКА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС ОПШТИНИ МРКОЊИЋ ГРАД

На састанку са начелницом општине Дивном Аничић и предсједником Скупштине општине Миленком Милекићем, предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић је разговарао како о локалним темама, тако и о неким законским пројектима .

Мркоњић Град 19.03.2011. година

Руководство општине је упознало предсједника НСРС господина Радојичића о низу пројеката који су завршени у протеклом периоду и о оном шта планирају у току ове године.

Начелница општине Дивна Аничић изразила је захвалност на посјети предсједника НСРС Игора Радојичића те напоменула да је предсједник више пута долазио у Мркоњић Град и обиљежавао важне догађаје као што су  Дан општине, Слава општине, изградња и завршетак инфраструктурних пројеката: Дома културе, водовода, трга и слично.

„На данашњем састанку је било ријечи  и о пословним зонама, о плановима везаним за изградњу и инфраструктуру у овој години, као што је реконструкција пословних простора у центру града, те пројекат изградње степеница на тргу, у сврху  уређења града“ рекла је начелница Дивна Аничић.

Предсједник Народне скупштине Игор Радојичић  говорио је о раду Парламента и Законима који ће се  разматрати у будућем периоду.

"На идућој сједници Парламента налази низ закона који се тичу локалних заједница.У децембру смо усвојили пакет закона који је изазвао контраверзна тумачења када је ријеч о Пензијско инвалидском осигурању и борачким правима. Парламент Српске ће такође разматрати измјене и допуне Закона о локалној самоуправи Српске.  Разматраће се и Закон о социјалној заштити, који би требакло да временом побољша социјалне потребе становништва. Ми ћемо сигурно повећати издвајања са нивоа Републике и ове године је планирано додатних 16 милиона марака у буџету за потребе социјалне заштите у локалне буџете. Овај Закон када  усвојимо треба да буде примјењив. Он  мора да буде и од стране Републике и републичког буџета и од стране општинских буџета, напросто изводив а не да буде мртво слово на папиру“, рекао је Радојичић. 

Након пријема У административној служби општине Предсједник НСРС  је у галерији Културног центра  у Мркоњић Граду отворио  изложбу архивских  докумената „Народна  скупштина  Републике Српске 1991-2011.“

  • 21.3.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD