Заштитимо своју имовину!

Полицијска управа Мркоњић Град апелује на грађане да, имајући у виду да је почела сезона годишњих одмора, предузму одговарајуће мјере како њихов стан или кућа у вријеме годишњих одмора не би били мета извршилаца кривичних дјела против имовине.

С обзиром да су љетни  мјесеци већ наступили,  вријеме када већина грађана одлази из својих домова ради кориштења годишњег одмора и када се стварају услови за вршење провала у станове, желимо да скренемо пажњу да свако од вас, на одређен начин може да учествује у спречавању таквих активности криминогених лица.

Уколико путујете на годишњи одмор обавијестите своје комшије или рођаке о томе како би обратили више пажње на вашу имовину. Не спуштајте ролетне до краја и не остављајте прозоре и балконска врата отворене, осигурајте додатно браве уколико сте у могућности, а кључеве стана, гараже и других објеката не остављајте испод отирача, у саксијама, обући и слично. Такође, савјетујемо да новац и накит повјерите банци или ближој родбини на чување.

Апелујемо посебно на грађане да не постављају статусе  и фотографије на друштвеним мрежама и другим јавним мјестима о свом одсуству и локацијама.

Ово су само неки од савјета којих би се требали придржавати јер спречавање вршења кривичних дјела је одговорност свих и уколико знате да су вам комшије одсутне, а у њиховом стану чујете изненадну буку, позовите полицију на бесплатан број телефона „122“, јер ћете тиме помоћи полицијским службеницима да одмах изађу на лице мјеста и евентуално затекну извршиоца на дјелу.

  НАЧЕЛНИК ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ                                                         

                 Милан Милекић

  • 16.7.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD