Потписани уговори о самозапошљавању у пољопривреди

Потписани уговори о самозапошљавању у пољопривреди

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић потписао је данас са девет лица уговоре о њиховом самозапошљавању у пољопривреди.

Подстицај по једном кориснику за самозапошљавање износи 3.000 КМ, а корисници имају обавезу да код надлежног органа региструју комерцијално пољопривредно газдинство и да ђелатност обављају најмање 24 мјесеца.

Вођевић је рекао да општина сваке године из буџета издвоји око 450.000 КМ за подстицај привредног развоја и та средства буду пласирана путем Агенције за привредни развој.

"Данас је дио тих средстава утрошен и наши суграђани ће се регистровати као пољопривредна газдинства", истакао је Вођевић.

Божо Милановић из Герзова, који се бави говедарством, рекао је да ће му ова средства добро доћи да унаприједи производњу.

У периоду од 2015. до 2021. године, посредством Агенције за привредни развој општина Мркоњић Град издвојила је 204.000 КМ за регистрацију 68 пољопривредних комерцијалних газдинстава.

Начелник Вођевић је данас са шест пољопривредника потписао уговоре о подршци за производњу краставаца корнишона, за шта је из општинског буџета издвојено око 6.700 КМ.

Право на кориштење средстава имају регистровани пољопривредни произвођачи у износу до 50 одсто од уложених средстава потребних за покретање производње, а максимално 2.000 КМ по газдинству.

  • 22.7.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD