Етно манифестација „Чувари традиције и обичаја“

Етно манифестација „Чувари традиције и обичаја“

 

У склопу обиљежавања крсне славе града Светог Пророка Илије и Дана 11. Мркоњићке лаке пјешадијске бригаде у суботу 31. јула од 18:30 часова организује се Етно манифестација „Чувари традиције и обичаја“ у Мркоњић Граду.

Према ријечима начелника општине Драгана Вођевића овакав тип манифестације која има за циљ да сачува традицију и обичаје мркоњићког краја кроз своје производе се организује по први пут у част крсне славе града и Дана 11. Мркоњићке лаке пјешадијске бригаде.

„ Овим путем желимо позвати све наше суграђане да посјете ову манифестацију и бројне друге манифестације које су планиране програмом крсне славе општине“, навео је Вођевић.

Предсједник Скупштине општине Мркоњић Град Стевица Еремија је говорио о самој манифестацији и излагачима који ће изложити различите производе мркоњићког краја као што су домаћа јела, мед, сир, ракија, пиво, производи из пластеничке производње, рукотворине и ковачки предмети.

Борјана Томић, испред "Хуманитарног удружења жене“ из Мркоњић Града је рекла да им ова манифестација много значи и захвалила је свима на овој идеји.

Милорад Сладојевић Ђели је рекао да је у цијелом свијету Мркоњић Град препознатљив по коси „Варцарки“.

„ Ја учествујем на манифестацијама ручно кошење траве, израђујем косе и жеља ми је да се што више младих људи укључи у очувању традиције“, рекао је Сладојевић.

На манифестацији  ће бити изложени и производи из „Херцеговачке куће“  као гости манифестације.

Етно манифестација „Чувари традиције и обичаја„ организује се под покровитељством општине Мркоњић Град.

 

 

 

  • 23.7.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD