Потписивање петиције о неприхватању одлуке Инцка у Мркоњић Граду

Потписивање петиције о неприхватању одлуке Инцка у Мркоњић Граду

У Мркоњић Граду данас је на Тргу Краља Петра I Карађорђевића организовано потписивање петиције поводом тога што је одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко наметнуо допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава негирање геноцида и величања ратних злочинаца.

Начелник Драган Вођевић је рекао да се приступило потписивању петиције како би се пружио отпор на наметање закона.

„ Сматрам да сви закони требају да се проводе, али једноставно сви заједно одбацујемо закон који је наметнут од стране других људи који уопште и не живе у Босни и Херцеговини. Ово се све дешава у склопу доношења закона који је наметнут од стране високог представника у БиХ Валентина Инцка, а као што је познато синоћ су се сви представници политичких партија у Републици Српској договорили да зазуму јединствен став по питању наметнуте одлуке“,  истакао је Вођевић.

Љиљана Перић је рекла да је у претходном рату изгубила три члана које је пронашла у масовној гробници у Мркоњић Граду.

„ Срби нису геноцидан народ, жртава је било на све три стране  овакву петицију сви грађани треба да потпишу јер је питање од националног интереса", истакла је Перић.

Напомињемо, да је Предсједавајући савјета министара у БиХ Зоран Тегелтија данас је потписао петицију у Мркоњић Граду.

Потписивање петиције о неприхватању одлуке високог представника  у Бих Валентина Инцка биће настављено и у наредним данима у временском периоду од 09:00 до 11:00 часова на Тргу Краља Петра I Карађорђевића ( испред општине).

  • 27.7.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD