Јавни позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава у оквиру друге фазе пројекта „Via Dinarica“

Јавни позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава у оквиру друге фазе пројекта „Via Dinarica“

ПОДРШКА ИНТЕГРАЦИЈИ/УКЉУЧИВАЊУ ДОМАЋИХ, ТРАДИЦИОНАЛНИХ ПРОИЗВОДА (ПРЕХРАМБЕНИ ПРОИЗВОДИ, РУКОТВОРИНЕ И СУВЕНИРИ) У ТУРИСТИЧКУ ПОНУДУ ДУЖ СТАЗА   „Via Dinarica”  У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ

Позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава је једна од активности у оквиру друге фазе пројекта  „Via Dinarica, који имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ), уз финансијску подршку Агенције Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД БиХ) и Агенције за развојну сарадњу Републике Италије (АИЦС).

Друга фаза овог пројекта се проводи у сарадњи са домаћим партнерима – Министарством вањске трговине и економских односа Босне и Херцеговине, Федералним министарством околиша и туризма, Министарством трговине и туризма Републике Српске, локалним властима, невладиним и приватним сектором активним у туризму. Иницијатива  „Via Dinaricaима за циљ да промовише значајне природне и културне ресурсе подручја Западног Балкана, да омогући бављење авантуристичким активностима љубитељима природе из цијелог свијета те да очува планинска подручја, културе и предјеле који представљају оазу нетакнуте природе у Европи.

Овај Јавни позив за подношење приједлога пројеката се односи на:

Приоритетна област 1: Јачање процеса производње и прераде производа у циљу интеграције/укључивања домаћих, традиционалних производа у туристичку понуду дуж стаза  „Via Dinarica унутар сљедећих јединица локалне самоуправе:  Центар Сарајево, Гацко, Јабланица, Мркоњић Град, Посушје, Приједор, Прозор-Рама, Равно, Соколац, Столац и Томиславград.

Подносилац пријаве може поднијети максимално један пројектни приједлог.

Уколико подносилац пријаве достави више од једног пројектног приједлога ниједан пројектни приједлог се неће узети у разматрање.

Подносиоци пријава за приоритетну област  1 требају прочитати детаљне информације у одјељку 2.1 Смјерница.

Позивају се сви заинтересирани и квалификовани потенцијални подносиоци пријава, који желе судјеловати у овој активности пројекта, да доставе своје приједлоге пројеката, укључујући и сву пратећу документацију, најкасније до петка 13.8. 2021. године до 16:00 сати. Све пријаве слати искључиво на адресу:

Развојни програм Уједињених нација (УНДП)

УН Хоусе, Змаја од Босне бб, 71 000 Сарајево, БиХ

Друга фаза пројекта  „Via Dinarica

 

Смјернице за подношење приједлога пројеката и остали потребни обрасци могу се преузети овдје.

Сва додатна питања у вези овог позива се могу доставити искључиво путем електронске поште, најкасније 7 дана прије истека рока за подношење пријава, са јасно назначеним називом позива у предмету поруке, и то на сљедећу е-маил адресу: registry.ba@undp.org.  Молимо да у е-маил-у назначите да се питања односе на пројекат „Via Dinarica“ .

„Via Dinarica“ ће организовати инфо сесију током које ће се презентовати  сви аспекти Јавног позива те појаснити услови и критерији, те ће током сесије потенцијални подносиоци пријава имати прилику постављати питања о Јавном позиву.

Инфо дани за овај Јавни позив ће се одржати у сљедећим терминима:

           прва инфо сесија: петак, 30.7.2021. године у 10.00 сати,

           друга инфо сесија: понедјељак, 9.8.2021. године у 10.00 сати.

Инфо сесије ће бити одржане путем онлине платформе (Зоом) за видео и аудио конференције.

За пријаву на једну од инфо сесија потребно је послати име и презиме, е-маил адресу на коју ће бити упућен позив за укључивање у онлине инфо сесију, те напомену за коју инфо сесију се пријављујете (прва или друга инфо сесија), с насловом/предметом Пријава на „Via Dinarica“ инфо дане.

Пријаву је потребно послати на е-маил адресу registry.ba@undp.org. и то за:

           прву инфо сесију, која ће се одржати у петак, 30.7.2021. године у 10.00 сати, најкасније до четвртка, 29.7.2021. године (до 12.00 сати).

           другу инфо сесију, која ће се одржати у понедјељак, 9.8.2021. године у 10.00 сати, најкасније до петка, 6.8.2021. године (до 12.00 сати).

 

Након истека рока за пријаве на једну од инфо сесија, пријављене особе ће, на наведену е-маил адресу, добити линк за прикључивање на видео конференцију у одабраном термину.

 За сва додатна питања контакт особа Марионела Шарац, број телефона 050/220-931.

 

 

 

  • 28.7.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD