Мркоњићани добили савремени стадион

У Мркоњић Граду је на употребу предат помоћни стадион "Луке 2" са вјештачком подлогом, за који су средства од милион КМ обезбиједили Влада Србије, која је дала 200.000 евра, а остатак општина.

Приликом свечаног отварања, врпцу су пресјекли конзул жеран генералног конзулата Србије Весна Маринковић, начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић и бивша начелница ове општине Дивна Аничић, а синоћњој церемонији је међу бројнима присуствовао и предсједавајући Савјета министара у БиХ Зоран Тегелтија.

Начелник Вођевић је рекао  да је ово историјски тренутак за Мркоњић Град јер су добили велелепни стадион са вјештачком подлогом и рефлекторима.

"Ријеч је о великом пројекту који је реализован уз помоћ Владе Србије и ја им овом приликом захваљујем што су препознали значај улагања у спорт и у младе", истакао је Вођевић и додао да ће стадион значити за младе спортисте, као и за локални Фудбалски клуб /ФК/ "Слобода".

Предсједник ФК "Слобода" Борислав Шарић нагласио је да је циљ тог клуба пласман у прву лигу Републике Српске.

"На то нас обавезују ови услови који су обезбиједили општина и Влада Србије и захвални смо за то. Рад са дјецом ће нам, такође, бити један од приоритета у наредном периоду. Улагање у спорт је улагање у будућност", истакао је Шарић.

Фудбалери мркоњићке "Слободе" синоћ су у ревијалној утакмици под свјетлошћу рефлектора побиједили фудбалере "Горице" из Шипова резултатом 9:0.

Тренер "Слободе" Игор Мирковић је пресрећан што су добили нови, модеран стадион који ће им омогућити да тренирају и ноћу.

"Драго ми је што су наши гости вечерас били фудбалери из Шипова, наше комшије, и не сјећам се кад је било оволико гледалаца. Ми сад имамо предиван стадион који ће, надам се, привући што више дјечака да се опробају у фудбалу", рекао је Мирковић.

Тренер "Горице" Душко Сакан захвалио је организаторима за позив, али и Влади Србије која улаже у Републику Српску.

  • 29.7.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD