Отворена изложба слика „Мали формат“

У галерији Културног центра "Петар Кочић" у Мркоњић Граду отворена је изложба слика "Мали формат" локалног умјетника Жељка Вученовића, којом је почело обиљежавање славе  општине - Светог пророка Илије.

Вученовић је рекао да је изложено 30 слика које су рађене техником уље на платну.

"Слике сам почео радити прије епидемије вируса корона и отприлике око три године сам се припремао за изложбу. На сликама је природа Мркоњић Града и окружења, у вријеме короне нисам желио неке далеке дестинације него сам пожелио оно што ми је свакидашње, да изађем у околину и сликам", објаснио је Вученовић.

Он је додао да је свака изложба израз умјетника који то ради, израз његовог размишљања и промишљања.

"Највише радим уље на платну, мада користим и друге технике, све зависи шта хоћу да кажем, па према томе прилагођавам и технику", истакао је Вученовић.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић рекао је да је отварање изложбе једна од манифестација у склопу пројекта "Љето у Мркоњић Граду" и у склопу свечаности посвећених слави града.

Он је нагласио да су у Мркоњић Граду поносни што имају оваквог умјетника који ствара дивне слике.

Слободан Ћоћкало из Културног центра "Петар Кочић" рекао је да је изложба Жељка Вученовића сликарско-документарна, за памћење, те да је свједок времена које остаје за трајно сјећање.

Кустос и историчар умјетности Андреј Берета истакао је да су Мркоњићани привилеговани што имају овакву изложбу.

 

  • 1.8.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD