У МРКОЊИЋ ГРАДУ ОТВОРЕНА ФАБРИКА ВОДЕ ''КРУНА''

У МРКОЊИЋ ГРАДУ ОТВОРЕНА ФАБРИКА ВОДЕ ''КРУНА''

Начелник општине Мркоњић Град Зоран Тегелтија и Давор Дамјановић, директор предузећа ''Круна'' јуче су у Мркоњић Граду свачано пустили у рад Фабрику воде ''Круна''. У изградњу и опремање фабрике уложено је 10 милиона марака, и то је једна од најсавременијих фабрика воде у Републици Српској и БиХ.

 

- Ова је најзначајнија привредна инвестиција на подручју општине у послијератном периоду и и од великог је значаја за нашу општину јер вода  ''Круна'' ће бити производ по којем ће се наш град налазити и препознавати на цијелом подручју БиХ, бивше Југославије и надам се на другим просторима гдје год буде интересовања за овај производ, за који кажу да ће  бити производ будућности - рекао је начелник мркоњићке општине Зоран Тегелтија. Додајући да је општина Мркоњић Град урадила све што је потребно да би ово предузеће завршило своју инвестицију, али да без воље и средстава инвеститора овакве инвестиције немогу да се заврше, чега овдје није недостајало.
Директор фабрике Давор Дамјановић је рекао да је изградња ове фабрике од великог значаја за привреду Републике Српске и Босне и Херцеговине у коју је уграђена најсавременија опрема и технологија за производњу природне изворске воде. Капацитет производње у фабрици је око 10 хиљада боца на сат у пластичној амбалажи од 0,5 и 1,5 литара.
- Циљ предузећа у овој години је да прошири асортиман производа увођењем газиране природне изворске воде као и инсталисање производне линије за стаклену амбалажу, а започели смо иа са увођењем ISO стандарда 9001 и 14001 који ће нам помоћи да остваримо свој примарни циљ а то је да израстемо у лидера на домаћем тржишту у својој области- рекао је Дамјановић
Извор воде се налази у близини фабрике на 870 метара надморске висине, и то је један од највиших извора који је у комерциајалној употреби у региону, чија се локација налази у заштићеној еколошкој зони. Температура воде на извору током цијеле године је стална и креће се око 7 целзијусових степени, а капацитет извора је око 30 литара у секунди. Фабрика тренутно запошљава четрдесет радника .
 
 

  • 21.3.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD