Почео упис првачића у основним школама

 Упис дјеце у први разред у четири основне школе на подручју општине Мркоњић Град вршиће се од  02. Априла до 31. маја. Према Закону о основном образовању и васпитању у први разред школске 2012/2013. године уписују се дјеца која до 1. септембра ове године навршавају шест година и која су психофизички способна за праћење и савладавање васпитно-образовног програма у школи, односно дјеца која су рођена 2006. године, У први разред могу да се упишу и дјеца која до краја ове године навршавају шест година, те дјеца која имају више од шест година, а из неког разлога нису била уписана у школу, уколико су способна за праћење и савладавање програма.

Стручна служба школе договара са родитељима термине тестирања за сваког ученика, а користе се тестови за испитивање зрелости и спремности ученика за похађање школе.
Приликом уписа родитељи су дужни да доставе извод из матичне књиге рођених, потврду о мјесту пребивалишта и увјерење о здравственој способности дјетета.
Љекарско увјерење могу добити у Дому здравља “Др Јован Рашковић”  а трошкове љекарског увјерења сносиће Општина Мркоњић Град.
 

  • 3.4.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD