Почео међународни дјечији Фестивал ″Распјеване пахуљице″

 У Мркоњић Граду почео је 12. међународни дјечији фестивал  ″Распјеване пахуљице″ на којем учествују извођачи узраста од 4 до 14 година из града домаћина и из региона.

Фестивал је отворио начелник општине Мркоњић Град  Драган Вођевић, када је одржано прво вече фестивала на којем су наступала дјеца домаћина.

,,Овај фестивал је постао заштитни знак нашег града, препознат је у читавој регији и шире, поносан сам на ту чињеницу и општина ће га и даље подржавати″, нагласио је Вођевић.

Директор фестивала Милијана Малић рекла је да јој је драго што поново организују овај фестивал лице у лице са извођачима и са публиком.

,,Фестивал траје двије вечери, вечерас ће се представити домаћи извођачи, а сутра учесници из региона потпомогнути најбољим извођачима прве вечери″, додала је Малићева.

Учесник Роко Седлар из Сплита ће на фестивалу извести пјесму ″Топло, хладно″.

,,Сматрам да се јако битно дружити и стварати нова познанства. Пјевам већ шест година и то планирам и наставити″, каже Седлар.

Сценски наступ прве вечери фестивала припао је Јовани Обрадовић, најљепша интерпретација Романи Лазендић, специјалну награду Ђурађ Ђука Ђурановић освојила је Ивона Новаковић, награду публике освојила је Ана Глушац.

Гран-при фестивала освојила је Ивана Лазендић, која је извела пјесму под називом ″РАСТЕМ ДА ВОЛИМ″.

Фестивал се одржава у организицији Удружења ″Мали принц″ и ЈУ Културни центар ,,Петар Кочић″, под покровитељством општине Мркоњић Град.

  • 6.8.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD