У Мркоњић Граду отворени '' 13. Дани позоришта''

У Мркоњић Граду отворени '' 13. Дани позоришта''

 

 

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић  отворио  је 13. Дане позоришта у Мркоњић Граду и том приликом истако  да су Дани позоришта значајна манифестација која је уврштена у календар културних догађаја, а који су важни за општину, те је позвао суграђане да погледају представе.

 На отварању је одиграна представа "Брат", Наст театра из Горњег Милановца.

Начелник Вођевић је захвалио свим глумцима који ће у наредним данима узети учешће да забаве наше суграђане.

„ Дани позоришта имају дугу традицију и посебно мјесто на друштвеној сцени Мркоњић Града, а то доказује и чињеница да је фестивал одржан и прошле године, када су због вируса корона многе културне активности морале бити отказане", нагласио је Вођевић.

Дубравка Николић је рекла да је реакција публике изузетно позитивна и да је са посјећеношћу задовољна.

„ Представе су уједначене, млади глимци се такмиче са младим глумцима и то је један најљепши успјех новине. Ове године имамо пратећи садржај у атријуму гдје ће  публика имати прилику  дрижити се са глумцима“, додала је Николићева.

Глимац Александар Ристановић је рекао да  у представи „ Брат“  играо улогу Шилета који глуми зеленаша и који улази у једну породици која је на самом зачетку и са његовом појавом испливавају сви проблеми двоје младих људи.

„ Бавили смо се проблемима  свакодневнице  и по нашем сенсибилитету направили смо развој до самог краја“, истакао је Ристановић.

Организатор је мркоњићко Градско позориште, а покровитељ  општина Мркоњић Град.

 

 

 

 

  • 11.8.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD