Одиграна представа Сербус-Европеикус

Одиграна представа Сербус-Европеикус

Глумци Академије умјетности из Бањалуке одиграли су представу " Сербус-Европеикус" у оквиру манифестације  13. "Дани позоришта" у Мркоњић Граду.

Андрија Митић, студент  4. године глуме на Академији умјетности у Бања Луци, је рекао да је текст права изведба коју  је писао пјесник Зоран Костић.

„ Моја улога малог Радојице држи традицију српског народа и сукобљава се са новим глобалистичким сиситемом. Ова представа отвара једно важно питање, а то је , гдје смо ми у читавом систему и који је наш однос према свему томе и колико смо ми спремни да чувамо нашу традицију“, истакао  је Митић.

Професор Рената Агостини са Академије умјетности Универзитета  у Бања Луци  је рекла да је представа „Сербус-Европеикус“ урађена по тексту Зорана Костића, режију потписује Елена Трепетова Костић, а сценски покрет Рената Агостини.

„ Представа је пуно кореографије и доста је напорна, јер студенти су овдје показали и пјевачко, плесачко и акробатско умјеће“, навела је Агостини.

" Ово је треће извођење представе, премијера је била у фебруару и сада су планирана гостовања", додала је Агостини.

"Дани позоришта", који се у Мркоњић Граду одржавају 13. пут, почели су у уторак, 10. августа, представом „ Брат“ Наст театра из Горњег Милановца.

Представе се изводе у позоришној сали Културног центра "Петар Кочић".

Организатор фестивала је мркоњићко Градско позориште, а покровитељ општина Мркоњић Град.

 

  • 12.8.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD