Мала Госпојина - слава храма у Мркоњић Граду

У храму Рођења Пресвете Богородице у Мркоњић Граду прослављена je храмовна слава, a свештеници бихаћко-петровачке епархије служили су свету литургију, којој је присуствовао велики број вјерника.

На обиљежавању славе храма и литургији присуствовали су начелник општине Драган Вођевић са сарадницима и  предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија.

Мала Госпојина је крсна слава  и Kола српских сестара ''Рођење Пресвете Богородице'' из Мркоњић Града. Чланице су поред славског колача и кољива заједно са управом храма за све вјернике припремиле славски ручак.

Мала Госпојина (Рођење Пресвете Богородице или Рождество Пресвете Богородице) је црквени и народни празник којим се слави рођење Богородице Марије.

Овај празник спада у ред највећих Црквених празника. Богородица је рођена у Назарету, од остарелих и праведних родитеља Јоакима и Ане. По оцу и његовим прецима, била је од царског рода Давидовог, а по мајци и њеним прецима, од рода првосвештеничког. Ана је као старица родила кћер Марију, по благослову Божијем. Овај дан се празнује као Мала Госпојина или Мала.

  • 21.9.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD