Сутра исплата субвенција за огрев ППБ и РВИ

Сутра, 22.09.2021. године почиње исплата субвенција за набавку огрева за породице ППБ и РВИ од I до IV категорије. Исплата ће се извршити на рачуне корисника, као и путем Пошта Републике Српске.

Право на ову помоћ остварује 261 лице из категорије ППБ и 80 лица из категорије РВИ од I до IV категорије. За ову намјену у буџету општине је обезбјеђено 48.750КМ.

Ове године чланови породица погинулих бораца добиће по 150КМ и ратних војних инвалида од I до IV категорије  по 120КМ, што је по кориснику више за 20КМ у односу на претходни период..

Општина Мркоњић Град различитим видовима подршке настоји да побољша положај породица погинулих бораца и ратних војних инвалида: бригом о стамбеном збрињавању, кроз програме стамбеног збрињавања, кроз различите програме подршке запошљавања породица погинулих бораца покушава се  повећати број запослених из ове категорије, одобравањем једнокретнe новчанe помоћи за лијечење као и за социјално угрожене, помоћи дјеци погинулих бораца током школовања у виду стипендија, додјеле уџбеника, финаснијске подршке при одласку на екскурзије.

 

  • 21.9.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD