Отворена изложба „Култура за понијети“

 

У галерији Културног центра "Петар Кочић" у Мркоњић Граду отворена је изложба ученичких радова "Култура за понијети", коју је организовао и водио професор Жељко Вученовић заједно са својим ученицима.

Тема саме изложбе је културно-историјско насљеђе овог поднебља, а посебан акценат је стављен на мотиве и представе који се могу наћи на средњовјековним надгробним споменицима познатијим као стећци.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић, који је отворио данашњу изложбу, рекао је да је у оквиру обиљежавања Недјеље дјетета вриједни наставник Вученовић са ученицима Основне школе "Петар Кочић" протеклих дана припремио изложбу.

Он је навео да је ријеч о рељефној техници и да су дјеца узимала мотиве са стећака који се налазе на подручју мркоњићке општине.

"Ово је значајан пројекат за наше младе умјетнике јер је дошла до изражаја њихова ликовна техника, а уједно је важно да сачувамо све мотиве и историјску причу кроз које је прошао наш град", нагласио је Вођевић.

Ученица Лара Зељковић рекла је да су изложбом жељели да скрену пажњу на културно-историјске споменике, те да им је рад рељефном техником био веома тежак и захтјеван.

  • 8.10.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD