ПРЕДСТАВНИЦИ МОЗАИК ФОНДАЦИЈЕ БОРАВИЛИ У МРКОЊИЋ ГРАДУ

ПРЕДСТАВНИЦИ МОЗАИК ФОНДАЦИЈЕ БОРАВИЛИ У МРКОЊИЋ ГРАДУ

Представници Мозаик фондације боравили су у радној посјети у Мркоњић Граду и том приликом разговарали са предсједницом Скупштине општине Дивном Аничић и Тијаном Рађевић, референтом за младе у Општини. Тема сатанка била је упознавање са пројектом Мозаикове Омладинске банке и могућем партнерству у том пројекту.

 

Иначе за пројекат Мозаикове Омладинске банке  пријавило се 15 општина, а општина Мркоњић Град ушла је у ужи избор од  седам, које ће представници Фондације посјетити и након тога одабрати најбољих пет у којима ће се пројекат и реализовати.

 -Омладинском банком у општинама управљао би одбор који би био састављен од младих од 15 до 25 година, са територије Oпштине, а који би се бирали на основу јавног позива, и којем ће бити пружена одговарајућа едукација и могућност да обезбјеђује средства, доносе одлуке, прате спровођење и евалуацију пројеката за младе у својим општинама – рекао је Зоран Пуљић извршни директор Мозаик фондације. Додајући да ће се овим пројектом подржати оснивање Омладинских банака у пет oпштина и обезбиједити средства у укупном износу од 100 хиљада марака за пројекте младих у заједницама.

Предсједница Скупштине општине Дивна Аничић је рекла да је Општина Мркоњић Град  заинтересована за сарадњу са Мозаик фондацијом и могућем партнерству истичући да ће Општина учинити све што буде потребно како би се пројекат Омладинске банке успјешно  реализовао.

Мозаикова Омладинска банка је покренута у фебруару у сарадњи са Community Foundation for Northern Irland, а представља иновативни програм за додјелу бесповратних новчаних средстава пројектима које покрећу и воде млади. Омладинска банка ствара могућности за омладинске групе да у складу са потребама у општинама раде на конкретним пројектима који директно подржавају младе у руралним областима.

 

  • 25.3.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD