У МРКОЊИЋ ГРАДУ ЗАПОСЛЕНА 24 ПРИПРАВНИКА

Мркоњић Град 15.05.2012. године –Програмом Владе Републике Српске „Знањем до посла“ у Мркоњић Граду су запослена 24 приправника. Циљ  потписивања уговора је реализација  пројекта Владе РС који је имплементирао Завод за запошљавање РС. Овај пројекат се односи на запошљавање приправника са  вишом  и високом стручном спремом који су се пријавили на Јавни позив који је објављен 21.09.2011. године до 13.12.2011. године.  Овим  Програмом Завод финансира 50% нето плате, и 60% обавезних  доприноса, а преостали дио 50%, односно  40% финансира послодавац који запошљава приправника.

Начелница општине Дивна Аничић  уприличила је потписивање уговора са приправницима са више и високе стручне спреме, који ће у наредних 12 мјесеци одрађивати  приправнички стаж у Административној служби општине.

„ У општини Мркоњић Град почеће да ради 7 приправника, то је за сада  максимум који можемо да реализујемо с једне стране због финансијских средстава а с друге стране због простора и реализације организације посла.У привредним предузећима посао ће добити 14 приправника. Овим путем се захваљујем свим послодавцима који су аплицирали на овај Јавни позив а посебно приватним фирмам „ рекла је начелница општине .

 У Административној служби општине запослење су добили следећи приправници:

Ø  Милијана Иличић, дипл. економиста

Ø  Милка Бојанић, дипл. економиста

Ø  Драган  Врбљанац, дипл. економиста-менаџер јавне управе

Ø  Славко Милашиновић, дипл правник

Ø  Марко Даниловић, дипл. инг пољопривреде

Ø  Александар Зељковић, економиста

Ø  Јована Даниловић, инжињер организације рада ;

   

Остали приправници ће свој приправнички стаж обављати у следећим ЈУ и фирмама:  

Ø  КП „ПАРК“- 1- приправник,

Ø  ЈУ ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ  „Миља Ђукановић“ -1-приправница,

Ø  ЈУ „ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД“  -1 –приправник,

Ø  „АГЕНЦИЈА ЗА ПРИВРЕДНИ РАЗВОЈ“ -1 приправник

Ø  „НМС-ПРОМЕТ“ -1 приправник

Ø  „МРКОЊИЋ ПУТЕВИ“ -1 приправник

Ø  „ИСКРА“ – 1 приправник

Ø  „МИГ –ЕЛЕКТРО“ -1 приправница

Ø  ОСНОВНИ СУД -2 приправника

Ø  РУДНИК БОКСИТА -1 приправник

Ø  „ТРГОПРОМЕКС „-1 приправник

Ø  „ ХЕ НА ВРБАСУ“ -4 приправника

Ø  „МSK Consulting“ – 1 приправник ;

Право учешћа на Јавни позив  су имали државни органи, општине, јавне склужбе задруге, предузећа и друга правна лица из РС  која ће запослити  приправника.  На Јавни позив са подручја општине  Мркоњић Град пријавило се  19 правних лица, а одобрена су средства  за 14 послодаваца односно 24 приправника ће одрадити приправнички стаж.  Кроз пројекте Владе РС који се односе на запошљавање младих са вишом и високом стручном спремом на нивоу општине Мркоњић Град уназад 4 године (2007,2008,2010 и текућа 2012 . година)  приправнички стаж одрадило је око 70 приправника.       

  • 17.5.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD