ПРИЈЕМ ЗА ЕМИЛИЈУ БОШКИЋ УЧЕСНИЦУ НА ЂУРЂЕВДАНСКОМ ФЕСТИВАЛУ ДЈЕЧИЈЕ ПЈЕСМЕ У БАЊАЛУЦИ 2012

Мркоњић Град 18.05.2012. године –Начелница општине Дивна Аничић приредила је пријем за Емилију Бошкић која је добила награду за најбољу композицију и интерпретацију  као и награда за укупан умјетнички дојам  у извођењу пјесме „ЦВРЧАК И МРАВ„ на 19. међународном  Ђурђевданском фестивалу одржаном у Бањалуци.

Пријему су присуствовали  и чланови њене пратње из Дјечијег градског позоришта –професорице Дубравке Николић, чланови дјечијег хора „Мали принц“ и  плесна група чилидерсице из Мркоњић Града.

Иначе „Ђурђевдански фестивал 2012 „ је највећи дјечији фестивал у региону за који је написано  више од 300 композиција, које бирају селекционе комисије у чијем су саставу композитори, музички педагози, продуценти и уредници. Композиције се додјељују младим солистима према њиховим вокалним  могућностима и карактеру. Тако је представници из Мркоњић Града Емилији Бошкић додијељена композиција „Цврчак и мрав„  коју је заједно са својим другарима представила многобројној публици у дворани „Борик“ у Бања Луци.

О својим утисцима и о учешћу на фестивалу  Емилија каже :“Пресретна сам што сам освојила ову награду, лијепо сам се провела на фестивалу, упознала сам нове другаре и мој наступ ће ми остати у лијепом сијећању „. Да је Емилија добра и занимљива  дјевојчица говори и то да се поред пјесме бави фолклором и кошарком а уз све то она је и одлична ученица.

Предсједница удружења дјечијег хора „Мали принц“ и уједно умјетнички руководилац овог пројекта Милијана Малић о припремама и за фестивал каже , “Мали принц је и ове године имао представника на Ђурђевданском фестивалу за који смо се спремали уназад 2 мјесеца, и на крају смо видјели да се наш труд итекако исплатио, а о томе нам говори освојена награда за умјетнички дојам  и награда Емилији као најбољем интерпретатору . Оно што је јако битно јесте да  смо овим пројектом показали да Мркоњић Град има ресурсе у области културе на локалном нивоу од костимирања, сценског изгледа, плеса глуме и пјесме „ казала је Малић .

Једна од плесачица која је пратила Емилију јесте и њена пријатељица Теа Томић.„Ја сам са Емилијом  плесала на фестивалу било нам је лијепо, дружили смо се и  упознали нове другаре, вољела би да плешем и следеће године“ казала је Теа.

Подршку дјевојчицама на сцени дали су и дјечаци Милан Јагодић и Стефан Лукић, чланови Дјечијег градског позоришта  који су имали улоге цврчка и мрава. „ Ја сам на сцени глумио мрава, на наступу смо били једнако добри  као и остали . Ово је за мене незаборавно искуство, имао сам прилику да упознам нове пријатеље и желио би да и следеће године учествујем на Ђурђевданском фестивалу“,  рекао је Стефан Лукић. 

О плановима у будућности дјечији хор „Мали принц“ очекују нове обавезе. Убрзо ће наступити  на  фестивалу у Сумбору који се одржава већ у суботу 19.маја на којем ће се представити Маша Ћоћкало која је побједница на прошлом фестивалу „Чаролија“.

29-30 маја, хор ће наступити у Теслићу, гдје ће својом пјесмом уљепшати републичко  такмичење у саобраћају. У јуну мјесецу  хор путује  на међународни фестивал у Бугарској, а по повратку настављају са својим редовним  активностима и наступима.                                                                                                          

                                                                                                                 

  • 18.5.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD