Одржан пети годишњи концерт КУД-а „Петар Кочић“

Одржан пети годишњи концерт КУД-а „Петар Кочић“

У кино- сали у Мркоњић Граду одржан је  пети годишњи концерт  Културно- умјетничког друштва /КУД/ "Петар Кочић".

На синоћњем концерту, гости су били КУД "Никола Кокошар" из Шипова, КУД "Петар Први Карађорђевић Мркоњић" из Мркоњић Града и АНИ "Јован Дучић" из Требиња.

Умјетнички руководилац КУД- а "Петар Кочић" Ивана Поповић рекла је да због пандемије нису радили до септембра и да су на овом концерту направили пресјек рада за три мјесеца, од септембра па до данас.

" Преставило  се око  150 наших чланова са пет различитих игара. Наступали су и најмлађи чланови као и двије пјевачке групе,  мушка и женска", навела је Поповићева. Додаје да имају много планова и позива за гостовање у сљедећој години, али да све зависи од тога каква ће бити епидемиолошка ситуација.


" Пандемија је утицала и на број чланова, имали смо око 250  кад је пандемија почела, а сад имамо око 150. Надамо се да ће се ускоро побољшати епидемиолошка ситуација  и да ће се све вратити у нормалу", истакла је  Поповићева.

Умјетнички руководилац КУД-а "Никола Кокошар" Јована Антић каже да им је част и задовољство што су гости у Мркоњић Граду, те да јој је драго што након дужег времена почињу да играју и да се организују концерти.

На годишњем гонцерту КУД-а присуствовао је и предсједник Скупштине општине Мркоњић Град Стевица Еремија.

  • 12.12.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD