Одржан Привредни савјет

Одржан Привредни савјет

На састанку Привредног савјета општине Мркоњић Град усвојен је приједлог плана уписа у прве разреде средњих школа за 2022/23. годину, према којем су планирана четири одјељења у Машинској школи и два у Гимназији.

У Машинској школи је планиран упис три одјељења четвртог степена, и то техничари ЦНЦ технологија, техничари рачунарства и програмирања, пословно-правни техничари и једно одјељење трећег степена бравар-заваривач.

Начелник општине Драган Вођевић изјавио је да је на Привредном савјету разматран план уписа заједно са директорима средњих школа, који су предложили прихватљив план, те се нада да ће бити довољан број дјеце да попуне планираних шест одјељења.

"Наша је брига о дјеци која завршавају основну школу да им омогућимо упис адекватне средње школе, оно што је њима занимљиво и оно што је потребно на тржишту рада", истакао је Вођевић.

Директор Машинске школе Предраг Ђуза рекао је да ова школа планира да упише четири занимања у три струке, у електротехничкој, машинској и економској струци.

"Сигуран сам да ћемо испунити план уписа, ријеч је о занимањима која су атрактивна и тражена међу ученицима и на тржишту рада. Покушаћемо и да за једно од та четири одјељења обезбиједимо стипендију Министарства просвјете и културе", навео је Ђуза.

Директор Гиманзије Зоран Бјелајац истакао је да су прошле године, испод законског минимума, уписали два одјељења у први разред, захваљујућу разумијевању надлежног министарства и локалне заједнице.

"Веома је битно да Гимназија буде сачувана као средња школа класичног и општег образовања. Надам се да ћемо и у 2022/23. години поново уписати два одјељења", рекао је Бјелајац.

  • 28.12.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD