Потписан Уговор о одржавању планинарских стаза

Потписан Уговор о одржавању планинарских стаза

 

Начелник општине Мркоњић Град, Драган Вођевић, и секретар Планинарско-еколошког друштва „Видик“, Михајло Лазендић, потписали су данас Уговор о одржавању планинарских стаза. Уговор је дио пројекта „Via Dinarica“, који заједно реализују Општина Мркоњић Град, те УНДП, УСАИД и АИЦС.

 Предмет овог Уговора је одржавање и унапређење сигурности планинарских стаза дуж „Зелене стазе“ у оквиру пројекта „ Via Dinarica на подручју општине Мркоњић Град, а пројектом је набављена неопхнода опрема за одржавање, уређење и маркирање планинарских стаза.

 

Драган Вођевић, начелник општине, нагласио је да је овај пројекат јако значајан, посебно јер је планинарење јако актуелан хоби и спорт.

„У планинарењу видимо велики потенцијал наше локалне заједнице, а стазе које ће бити уређене и обиљежене биће од користи, како за нас у Мркоњић Граду, тако и за све оне који долазе на наше планине“, истакао је Вођевић.

 

Михајло Лазендић навео је да ПЕД „Видик“ има 102 члана, а да су се посебно активирали прошле године.

„Прошле године смо почели са обиљежавањем стаза, а са овом опремом ћемо наставити да уређујемо и маркирамо стазе на подручју Мркоњић Града“, рекао је Лазендић.

Кроз пројекат „Via Dinarica“, Општина Мркоњић Град је уложила 36.500,00КМ, а УНДП и партнери 51.500,00КМ. Поред набавке опреме за одржавање планинарских стаза,  изграђен је мобилијар у Пецкој, проширени су смјештајни  капацитети и опрема за два сеоска домаћинства,  те набављена  и 4 продајна штанда.

  • 12.1.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD